Dezvoltarea personala si haha-ul

1 minute read

Am o amintire neplacuta la care inca ma mai gandesc. Acum ceva ani, ma laudam la cineva ca citesc o carte de dezvoltare personala, iar persoana respectiva a avut o reactie de genul: “haha. lame”.

Nu inteleg nici acum reactia. Eu unul ma bucur sa invat despre ce as putea face mai bine si cred ca ne putem imbunatati foarte multe competente citind carti. De exemplu, am incercat sa-mi mai temperez modul de exprimare si sa explic mai clar dorintele mele citind Comunicare nonviolenta. Am incercat sa invat sa interactionez mai bine cu partenera citind Calea barbatului superior.

Aceste carti nu fac minuni, si sunt de acord ca unele pot parea ciudat de citit. Aceste carti ofera alte perspective si alte rationamente. Depinde de noi sa le incercam sa vedem cum si daca functioneaza, si daca ni se potrivesc.

As pune in categoria de ‘Dezvoltare personala’ chiar si carti care descriu cum functioneaza corpul uman. Chiar daca acestea descriu mai mult ce ne face bine si ce nu din punct de vedere fizic, mie unul mi-au schimbat anumite rutine nocive pe care le aveam. Ma gandesc la carti precum Cuprind multimi, care vorbeste despre importanta bacteriilor in viata noastra; Gandire rapida, gandire lenta, care vorbeste despre cateva limite a creierului nostru; Despre somn, care vorbeste de cat de importante sunt 8 ore de somn pe noapte zilnic.

Voi ce carti ati citit care v-au ajutat sa va dezvoltati personal?