Cum instalezi Magento?

2 minute read

Cum instalezi Magento?

Nu instalezi Magento. Daca vrei sa-ti deschizi un eCommerce site, nu folosi Magento. Daca esti la inceput de drum si nu stii ce solutie sa folosesti, nu folosi Magento. De ce? Pentru ca e foarte greu de instalat, neintuitiv, urat si ai nevoie de manualul de instructiuni non-stop daca vrei sa modifici ceva.

Magento e o idee buna in momentul in care deja ai o experienta vasta sau in caz ca ai Magento Enterprise. Altfel nici nu te gandi! Problema principala cu Magento e ca are prea mult optiuni si sunt organizate foarte prost. Pur si simplu sunt prea multe optiuni si ca sa gasesti ce ai nevoie, trebuie sa cauti incontinuu pe google.

Alte Motive:

 1. Iti trebuie cont ca sa poti sa downloadezi arhiva de pe siteul principal.
 2. Nu poti folosi wget pe linkul de download. :
 3. Sample data-ul trebuie instalat inainte sa instalezi Magento, deci daca nu stiai asta, probabil va trebui sa reinstalezi Magento ca sa pui sample-ul.
 4. Sample data-ul are 500MB!!! Am gasit pe net un domn generos care l-a comprimat si are doar 35MB.
 5. E foarte customizabil, dar nu e intuitiv deloc. Sansele sa gasesti o optiune de care ai nevoie fara documentatie si google langa tine sunt aproape nule. Are un learning curve mare.
 6. Arata oribil.
 7. Dupa ce ai descarcat ultima versiune de pe site si-l instalezi, primesti o notificare ca sunt 5 bug-uri masive de securitate in Magento si trebuie sa pui de urgenta patch-urile. Nu se pun automat si nici nu erau deja in zip.
 8. E foarte incet. Nu te lasa pacalit de cache-ul care-l are.
 9. Prea multe optiuni nefolositoare care probabil nu le vei folosi niciodata.

Bug-uri Magento

Ce sa folosesti in loc de Magento?

 • WordPress + WooCommerce e simplu de instalat, simplu de folosit, functiile sunt acolo unde te astepti, e usor sa inveti sa dezvolti pentru WooCommerce, totul e super fain. Si toata functionalitatea care o are Magento in plus? O poti instala plin pluginuri imediat (si instalezi si doar ce ai nevoie).
 • Shopify e online, nu trebuie sa instalezi nimic si arata super fain. Doar ca costa lunar 29$/luna + 2% din incasari. E mult? Sincer nu cred, au scopul de a-ti pune la dispozitie o solutie la care sa nu ai nevoie sa fii tehnic. Au foarte multe customizari si au support 24/7. Nu mai e nevoie de un developer care sa instaleze, sa faca mentenanta si sa puna noile update-uri. Mie mi se pare fain.
 • PrestaShop, osCommerce, openCart orice altceva.

Concluzie

Sunt solutii mult mai bune decat Magento.

Ce platforma de eCommerce recomanzi? :D